Ancon Order

Komma igång med Ancon Order

För att komma igång med Ancon Order behöver vissa uppgifter fyllas i, i backoffice. De flesta av dessa inställningar görs längst ner på sidan under inställningar.

Öppettider:

Här specificerar du start- och sluttider för när beställningar kan göras.

öppettider

Det finns även en funktion som kallas varierande öppettider, där du kan ställa in olika öppettider för olika dagar.

öppettider ao

Det finns ytterligare en funktion som kallas avvikande öppettider. Här kan du ställa in speciella tider för en viss dag, helgdag eller liknande, utöver dina övriga inställningar för onlinebeställningar om du skulle önska.

avvikande öppettider

När du klickar på den får du upp en ruta, där du kan fylla i den specifika informationen.

avvikande öppettider 2

Underhållsläge:

Här kan du välja att inaktivera dina onlinebeställningar om du till exempel behöver utföra underhåll. Detta kan vara aktuellt om du behöver ändra något i menyn eller om du av någon anledning inte vill vara synlig på Ancon Order under dagen eller en längre tid.

underhållsläge 2

Ordertyper:

För att kunna använda Ancon Order måste du ha minst en ordertyp aktiverad, till exempel äta här, take away/avhämtning eller leverans.

image-Sep-19-2024-01-23-41-3032-PM

När du har gjort dina val så finns det några olika funktioner som man kan välja att bocka i.

Nedan inställningar gäller för samtliga ordertyper:

• Skicka sms när beställningen är accepterad- Det innebär att gästen får ett sms när beställningen har tagits emot av restaurangen.
  • Skicka sms när beställningen är klar- Vanligast att ha denna markerad. Då får gästen ett sms när beställningen är klar/redo att hämtas upp.
  • Acceptera offlinebeställningar- Om denna är markerad så har gästen möjlighet att göra beställningar utanför de öppettider som ni har lagt in.
  • Förberedelsetid- Anger hur lång tid det tar innan gästen får sin mat. Här fyller ni själva i den tiden ni vill ha för förberedelse.
  • Auto-redo- Markerar produkten direkt som färdig i samband med att gästen lägger beställningen.
  • Använd "markera som hämtad" flöde- När gästen får sin mat så kan ni markera att maten har serverats från gästens telefon.
  • Aktivera dricks- Om gästen ska ha möjlighet att kunna ge dricks vid onlinebeställningar.
    äta här AO

Äta här

Denna ordertyp används när man vill göra det möjligt för gästen att äta på plats och själv hämtar upp maten vid utlämningsställe.

Avhämtning

Denna ordertyp används när man vill göra det möjligt för gästen att beställa för avhämtning (take away).

Leverans

Denna ordertyp används när man vill göra det möjligt för gästen att beställa mat till dörren eller en specifik adress. Ni ansvarar själv för hur maten levereras till gästen.

• Leveransavgift- Om ni tar ut någon avgift för att leverera maten så kan ni fylla i det här.
  • Minsta ordervärde- Här kan ni fylla i om ni har ett minsta ordervärde för att leverera till gästen.
  • Leveransområde- Om ni endast väljer att leverera inom ett visst område så kan ni markera det på kartan.
  • Öppettider för leverans avviker från ordinarie öppettider- Här kan ni ange om ni har andra leveranstider än era öppettider. Det kan till exempel innebära att ni väljer att endast leverera vid vissa tidpunkter. Ni kan även ställa in olika öppettider för olika dagar eller specificera om ni bara erbjuder leverans vissa dagar.
    leverans

Bordsbeställning

Denna ordertyp används när man vill göra det möjligt för gästen att beställa till ett bord i er restaurang. Här har ni möjlighet att skriva ut QR-koder för respektive bord på era bordssektioner. För att lära dig mer om hur du skapar QR koder, Klicka här.

• Notifiera kunden när ordern är redo för upphämtning- Denna kan aktiveras vid tillfälle när gästen själv ska hämta upp maten vid utlämningsplats. Men även när ni vill ha information om vilket bord gästen beställde ifrån.

Menyer:

För att ni ska kunna använda er av Ancon Order så behöver ni ha skapat menyer. Dessa gör ni under kategorin produkter och sedan väljer menyer. För att lära dig mer om hur du skapar dessa, klicka här.

Nedan ser du ett exempel på menyer och produkter som ligger i respektive meny:

menyer AO

menyer 2 AO

Produkter:

För att era produkter ska vara synliga i Ancon Order så behöver dessa aktiveras. Under produktstatus så finns det olika alternativ där du kan välja vart du vill att dina produkter ska synas. I det här fallet så behöver "Visa i orderappen" vara markerad för att de ska vara synliga på Ancon Order. Här kan du också välja vilken ordertyp som ska vara tillgänglig för produkten.

För att lära dig mer om hur man skapar produkter, klicka här

produktstatus

Såhär hittar du din restaurang i Ancon Order:

Gå till https://anconorder.com och sök efter namnet på er restaurang eller använd funktionen för att hitta restauranger i närområdet.

När du hittat och klickat dig in på er restaurang skall de se ut såhär:

bild AO

För att lägga till bilder på varje produkt går du in i backoffice. Välj de produkter du vill visa i Ancon Order och ladda upp bilderna direkt för att ge dina gäster en bättre visuell upplevelse av ert utbud.

Då kan det se ut såhär:

produktbild ao

För att lägga till en logotyp och en bakgrundsbild, vänligen kontakta vår support. De kommer att ge er hjälp med att ladda upp dessa bilder och säkerställa att de visas korrekt på er restaurangs profil.

logga ao

För att enkelt skapa en direktlänk från er hemsida, kan ni kopiera URL:en direkt från Ancon Order.

url länk