PAY N' GO – så fungerar det

I denna guide går vi igenom hur PAY N' GO fungerar. Scan pay and go!

PayNGO_svart

Se videon för en snabb genomgång. Eller så kan du skrolla vidare för en mer utförlig beskrivning. 👇

1. Beställning.

Börja med att öppna en nota och lägg till produkter. PAY N' GO fungerar bäst i bordsmiljön.

2. Förhandsnota.

När beställningen är gjord skriver du ut förhandsnotan.

3. Skanna och betala.

På den utskrivna förhandsnotan finns det en QR-kod. När gästen skannar koden får de upp PAY N' GO i sin telefon. Där väljer de om de vill betala hela notan eller splitta den. Antingen genom att dela lika eller genom att välja produkter.

4. Live uppdatering.

Medan du låter gästerna göra upp vid bordet kan du följa betalningarna i Ancon POS. Du behöver inte ha notan öppen för att följa betalningen.

När en betalning görs på en PAY N' GO-nota får du en notis. (Se bild nedan)
    Om du inte vill få notiser på betalningar, så kan du trycka på "N'" för att tysta dem.
    notis-2
    I bordskartan kan du se vilka bord som har aktiv PAY N' GO och vad det är för status på notan.

betaldobetald
  5. Kontrollera notan

Produkter får olika färg beroende på vilken status de har.
    🟦- Betald
    🟨- Betalning pågår
    🟩- Inte betald
    vade
  6. När allt är betalt.

För din och gästernas säkerhet ligger notan kvar även efter betalning. När du kontrollerat att notan är betald kan du trycka på dölj nota. Du döljer även notan om du skulle öppna bordet på nytt eller lägga till en produkt.

Behöver du komma åt notan så hittar du den i tidigare notor.

dölj-nota

Viktig information:

PAY N' GO har samma transaktionsavgift som onlinetransaktioner. Eller är du osäker på vad du har för ecom-avtal? Då kan du kontakta din säljare eller CSM.

Om du känner att du har obesvarade frågor är du välkommen att maila oss på support@ancon.io eller ringa 010-40 50 900!