Fakturor

Skapa fakturakunder, skicka fakturor och hantera dem.

aktivera-1

1-Sep-20-2022-12-07-56-02-PMFör att kunna fakturera behöver du se till att du har Invoice aktiverat som betalsätt. Det gör du i Back Office under Ekonomi och Betalsätt. Om du inte ser Invoice i listan så behöver du trycka på skapa ny och addera den som betalmetod.

invoice 2022-11-18 at 11.13

2-Sep-20-2022-12-08-17-23-PMAnvänder du dig av Fortnox så behöver du aktivera integrationen. Då kan vi, bland annat, hämta era fakturakunder direkt från Fortnox. Klicka på länken nedan för att se hur du integrerar Fortnox till Ancon Cloud.

Guide för FortKnox Integration

fakturera

När du ska fakturera en kund så väljer du betalsätt Faktura/Invoice i POS. Genom att trycka på actionknappen.

knapp 3

Du kan nu söka efter företaget som ska faktureras eller skapa en ny fakturakund direkt i flödet.

skapa ny eller väljFyll i den obligatoriska informationen som markeras med *. Men det kan även vara bra att lägga till annan information för er och kundens säkerhet.

fyll i

När betalningen genomförts så skrivs det ut en följesedel och ett signaturkvitto som ska signeras av kunden. De kan även skriva till om de vill lägga till dricks.

tidigare notor-1
För att få in dricksen i fakturan behöver du gå in i tidigare notor. Välj den ordern som är kopplad till fakturan, tryck på addera dricks, skriv in det beloppet som står på kvittot och addera dricks.dricks

Du kan nu se dina faktureringsunderlag i Back Office. För dig som inte har integration mot ett faktureringsprogram, så behöver du hämta uppgifterna & fakturera för att sedan bokföra dem. Sedan kan du klarmarkera dem.