Hur integrerar jag Ancon med Fortnox?

Automatisk export av z-rapporter, fakturor och kunder direkt in i Fortnox via ert Ancon-system? NO PROBLEM!

1. Gå till Integrationer och klicka sedan på 'Skapa ny/Create New' och välj 'Fortnox Integration'.

2. Klicka på 'Connect'

3. Logga in med Användarnamn och lösenord eller Bank ID och följ instruktionerna för att länka samman Ancon med Fortnox.

4. Ställ nu in vad du vill skall synka mellan kassan och Fortnox:
  • Kunder/Customers: Dina kunder i kassan och Fortnox synkroniseras så dem finns på båda ställen.
  • Z-rapporter/Z-reports: De z-rapporter som skapas i kassan exporteras per automatik till Fortnox.
  • Fakturor/Invoices: De fakturor som skapas i kassan exporteras per automatik till Fortnox. Här kan du även välja om fakturorna skall gå in i Fortnox som en 'Order' eller 'Faktura' (tänk på att du behöver ha ordermodulen i Fortnox för att 'Order' skall fungera.

Nästan helt klara!

5. För att dina z-rapporter skall kunna exporteras till Fortnox behöver du mata in kontonummer i Ancon för dina Betalmedel, Varugrupper och Momssatser. Integrationen kommer att tala om för dig om du saknar några kontonummer på sidan för integrationen. (Du kan även ställa in dina kontonummer genom att gå till Ekonomi/Accounting).