Ancon Wallets

I denna guide går vi igenom Ancon Wallets. Öka din omsättning och kundnöjdhet.

Ancon Wallets fungerar i grund och botten som ett presentkort. Skillnaden är att Wallets går att ladda flera gånger och kan kopplas med erbjudanden. Vilket uppmanar till fler återbesök i din restaurang. Förutom att man kan sätta in pengar flera gånger så kan kombinera detta med belöningar i form av rabatter och erbjudanden.

Skapa erbjudanden

Administrering

Kontakta oss så hjälper vi er att komma igång med Wallets.

I inställningarna i Ancon BackOffice så hittar du Wallets. Här kan du aktivera eller inaktivera Wallets. Aktivera Wallets för Express om du vill att gästen ska kunna ladda kortet på egen hand.

Ställ in det minsta tillåtna beloppet vid köp av Wallet. Men det behöver minst vara 1SEK.

Overdue Wallet Account: Ange bokföringskonto där överbliven saldo på utgångna Wallets sätts in.

Användning

Se till att action-knappen för Wallets är aktiverad. Du kan aktivera den i POS-inställningar i kassan. Tryck på kugghjulet och POS-inställningar.

När du trycker på action-knappen för wallets så får du fyra alternativ.

• Use - Betala notan med Wallet.
  • Sell - Sälj en ny Wallet.
  • Top up - Ladda ett befintligt Wallet mer saldo.
  • Manage - Hantera dina Wallets.

Use

När notan är redo att betalas går du in på Wallets-knappen och trycker på "USE". Du kan nu välja olika sätt att hämta den Wallet som ska användas. Du kan antingen skanna QR-koden med en skanner, via kameran på iPaden eller genom att slå in kortets serienummer.

Sell

Att sälja en Wallet sker i fyra steg.

1. Först behöver du ange vilken kund som ska vara kopplad till din Wallet. Du kan antingen söka efter kunden i sökrutan eller skapa en helt ny kund. Då krävs det att kunden anger sin mailadress ,telefonnummer, för och efternamn.
  2. Sedan anger du vilket belopp som kunden vill ladda kortet med.
  3. Om du har skapat erbjudanden/rabatter för Wallets så kan du aktivera dem under discounts.
  4. Slutligen behöver du ange ett Wallet ID. Skanna ett fysist kort eller ange an kod som du sriver själv eller genererar under "Enter ID manually".

Kunden får nu ett konto i Ancon Order och kan komma åt sin QR-kod i appen eller via kvittot som kommer ut efter betald Wallet.

Top up

När kunden vill fylla på sin Wallet kan de visa upp sin QR-kod som du skannar med kameran, skannar sitt fysiska kort med läsare eller så kan du skriva in serienumret manuellt.

Du kan nu se saldo för kortet och ange hur mycket gästen vill öka det med. Lägg sedan till Top up-en på notan och ta betalt.

Kunden kan även fylla på sitt kort själv, i Expresskassan & Ancon Order appen.

Manage

Få en överblick över dina Wallets och kunder. Se kortens aktivitet över tid, ladda på saldo och hantera kortstaus.

Leta upp ett specifikt kort genom att slå in serienumret eller skanna kortet.

Demovideo för Wallets.