Skapa varugrupper

Varugrupper används för att kategorisera era produkter i systemet, dessa grupper kommer att visas på er z-rapport för att redovisa vad som har sålts.

Skapavarugrupper

Följ nedan enkla steg för att skapa en varugrupp

1. Gå till Ekonomi
  2. Klicka på fliken Varugrupper.
  3. Klicka på Skapa ny
  4. Välj namn på varugruppen, Exempel: Mat, Dryck, Starköl, Vin, Sprit, Alkoholfri Dryck, Böcker
  5. Välj vilken momssats som skall vara kopplad till varugruppen
    - 0% Används på exempelvis presentkort.
    - 6% Används på exempelvis böcker och tidningar.
    - 12% Används på all mat och dryck som inte innehåller alkohol.
    - 25% Används på alkoholhaltiga drycker.
  6. Skriv i kontonummer, kostnadsställe eller projektkod i nedersta fälten ifall du önskar ha möjlighet att ladda ned dina Z-rapporter som SIE-filer eller integrera mot ert bokföringssystem (till exempel: Fortnox)
  7. Till sist är det bara att klicka Spara så är din första varugrupp skapad!