Varugrupper

Lär dig hur du skapar varugrupper. Syftet med varugrupper är att kategorisera dina varor för att kunna bokföra och redovisa dem på rätt sätt.

1. Börja med att klicka in på Ekonomi i vänsterspalten och välj Varugrupper. Sedan klickar du på skapa ny.

skapa ny

2. Nu får du upp menyn där du skapar varugrupp. Namnge en varugrupp och välj rätt momssats för den gruppen.

Screenshot 2022-09-07 at 19.29.59

- 0% Används på exempelvis presentkort.
    - 6% Används på exempelvis böcker och tidningar.
    - 12% Används på all mat och dryck som inte innehåller alkohol.
    - 25% Används på alkoholhaltiga drycker.

3. Fyll i kontonummer, kostnadsställe eller projektkod i nedersta fälten om du önskar att ha möjlighet att ladda ned Z-rapporter som SIE-filer eller integrera ert bokföringssystem.
    (Till exempel: Fortnox)

4. Till sist är det bara att klicka spara, så är din första varugrupp skapad!