Rabatter och Erbjudanden

Skapa rabatter och erbjudanden för att locka nya kunder och uppmana till återbesök. Vi visar dig hur med denna guide.

Börja med att gå in på Marknad i Ancon Back Office trycka på "Skapa ny" under Rabatter.

Safari

Details & Settings

Börja med att sätta namn på din rabatt och ange rabattkoden. Rabattkoden används av dina gäster för att aktivera rabatten i självservicekanalerna (Ancon Order och Ancon Express.)

Under namnet och rabattkoden finner du fyra bockar. Här avgör du vilka säljkanaler som kan ta del av erbjudandet.

settings2

Discount type
Här väljer du om rabatten ska baseras på en procentsats eller om det är en fast summa som ska vara rabatteras. Vilken summa eller procent det gäller kommer längre ned i flödet.

Validity
Välj när rabatten ska gälla och när den går ut. Om du inte vill sätta giltighetsdatum så behöver du inte bocka i något.

validity

Ordertyper
Välj om rabatten ska gälla när gästen ska äta här, ta med sig maten, om de beställer vid bordet eller vid hemleverans.

ordertyp

Outlets
Välj vilka säljställen som rabatten ska gälla. Har du bara en restaurang behöver du ändå bocka i "Usable in all Outlets".

outletse

Discount & Applicable Products

Nu när du har satt grunderna för hur rabatten ska fungera, så kan du välja vad som ska rabatteras. Du kan låta rabatten vara applicerbar på hela ditt sortiment genom att bocka i "Applicable to all Products". Då får du upp en ruta där du ska ange rabattens värde i belopp eller procent, beroende på vad du valde i "Discount type".

Om rabatten ska gälla specifika produkter kan du välja dem genom att trycka på Add Product. Du behöver nu sätta rabattvärdet på alla produkter som du lagt in.

Om den ska gälla en hel varugrupp(er) kan du lägga till den under Add Product Groups.

10

När du är klar kan du trycka på "Spara" eller "Spara och skapa en till".