Produkttyp – Öppen produkt

Öppen mat eller öppen dryck betyder att man sätter pris vid varje enskilt säljtillfälle. Kan vara bra då kunder gör specialbeställningar.

skapa

Du skapar en Öppen produkt i Ancon Cloud genom att gå till produkter och trycka på skapa ny.

Döp din produkt till till exempel "Öppen Mat" och lägg då till den i varugruppen för mat. Om du döper den till Öppen Vin lägg den i varugrupp för Vin.

När du skapar en Öppen produkt är det viktigt att du väljer rätt Varugrupp så att det du säljer har rätt momssats och kan redovisas.

mat

Bocka i att produkten ska ha Öppet pris och spara. Nu kan vi gå vidare till kassan för att se hur det fungerar när man säljer en öppen produkt.

i kassan-1

Välj din Öppna produkt, sätt pris och lägg till. Sedan är det bara att ta betalt.

öppen produktmp4