Kom igång med Gift Cards (Presentkort)

Lär dig hur du skapar presentkort i back office och hur du säljer dem i POS.

aktivera

Det första du behöver göra är att aktivera möjligheten att sälja presentkort och ställa in basinställningarna.

1. Första steget är att gå in på Inställningar i vänsterspalten längst ned under din Outlet (din restaurang). Inne i inställningar skrollar du ned tills du hittar inställningen som heter Gift Cards.

Screenshot 2022-09-08 at 11.11.37

2.  Aktivera Gift Card i POS med hjälp av bocken  bock orange-2

Du kan välja hur hur länge du vill att den ska vara giltig i antal månader.

Skulle tiden gå ut så kommer pengarna betalas ut till det kontot som du anger i Overdue Gift Card Account.

GC

3. När du känner dig klar kan du skrolla längst ned på sidan och trycka på spara.

Nu har du aktiverat möjligheten att skapa presentkort men det behöver skapas en varugrupp för Gift Card för att de ska gå att sälja i POS.

4. I vänsterspalten trycker du på Ekonomi och går in på Varugrupper. Tryck sedan på skapa ny.

skapa ny

5. I menyn som dyker upp är det viktigt att du väljer Gift Cards i listan Product Group Type*. Namnge Varugruppen, till exempel Presentkort eller Stammis.

presentkort

6. Ange sedan bokföringskonto och tryck på Spara.
    Nu är det bara att börja sälja!

sälj

*Om du saknar knapp för Gift Cards i POS-appen kan du aktivera den genom att trycka på kugghjulet längst upp till vänster och sedan POS-inställningar. Dra då action knappen för Gift Cards till actionbaren.

1. Tryck på knappen för Gift Cards.

Screenshot 2022-09-08 at 15.09.10

Tryck sedan på Sälj för att få upp menyn för sälj av Gift Cards.

2. I menyn för att Sälja Gift Cards så börjar du med att ange Card Value, alltså beloppet på presentkortet.

3. Sedan ska du ange Card ID som är det serienummer som presentkortet ska vara kopplat till. Du kan ange detta själv eller låta systemet generera ett slumpmässigt åt dig.

4. Slutligen väljer du vilket sätt som du vill leverera ditt Gift Card på.

När du har sålt ett presentkort, tänk på att själva kortet inte kan återbetalas. Dock kan gästen återfå saldot om dom ångrar ett köp av en produkt

ta betalt

1. När du är redo att ta betalt så finns det två olika sätt att göra det med Gift Card.

- Antingen så trycker du på actionknappen Gift Cards och sedan på Use.

Screenshot 2022-09-08 at 15.09.10

- Eller Alt. payments och sedan Gift Cards.

Screenshot 2022-09-08 at 15.09.31

2. Nu kan du skanna QR-koden på kortet med den inbyggda kameran eller skriva in serienumret manuellt.

Screenshot 2022-09-08 at 15.14.24

3. När kassan känner igen kortet så kommer du se saldot på kortet och om det finns tillräckligt för att betala notan.

Pay amount visar hur mycket som kunden kommer betala med kortet.
    Gift Card balance after payment visar hur mycket pengar som finns kvar på kortet efter betalningen.

Screenshot 2022-09-08 at 15.16.03

4. Tryck på Yes, Pay för att slutföra köpet.
    Om kortet inte har tillräcklig saldo kan man delbetala, då står det Partial Payment istället.

Se hur du hanterar dina presentkort