Multiprodukt

Multiprodukter har många användningsområden. Läs guiden och se vad du kan använda den till.

skapa-1

Börja med att skapa de produkter som du avser att ha i din multiprodukt. Om du inte har koll på hur man skapar en produkt kan du klicka på länken nedan.

Skapa en produkt

Syftet med multiprodukter är att samla flera produkter under en och samma produkt. Man kan se det som ett produktpaket.

2multi

1-Sep-20-2022-12-07-56-02-PM
Skapa en ny produkt och välj produkttypen Multiprodukt.

Första steget är precis som med vilken produkt som helst. Sätt namn och välj Varugrupp. Skillnaden är att du ändrar produkttyp till multiprodukt.

final final

När du väljer produkttyp, ändras prisinställningarna och du kan lägga till underprodukter. Gå vidare till Pricing & Subproducts.

2-Sep-20-2022-12-08-17-23-PM
Lägg till underprodukter och anpassa inställningar.

Den första och kanske viktigaste inställningen är baspris. Den avgör hur priset ska räknas ut på Multiprodukten. Är den ibockad så kommer du behöva sätta totalsumman på multiprodukten och momsen räknas ut på vilken Varugrupp du satte på Multiprodukten.
Screenshot 2023-01-13 at 10.22.25

I exemplet nedan så säljs produkterna med sina ursprungliga inställningar, med sina respektive momssatser och Varugrupper. Multiprodukten tillåter att de säljs ihop men skattas rätt.

olika

Om du istället vill skapa ett paket där alla produkter ligger i samma Varugrupp så kan du följa exemplet nedan.

multi olikavg

Så kan det se ut i kassan när du ska sälja din multiprodukt:

multiprodukt1

Möjligheterna är oändliga (nästan). Har du några funderingar kan du höra av dig till din kontaktperson på Ancon eller ringa till vår support.