Köks KDS

Här får du en överblick samt olika inställningar i din KDS

Inställningar i backoffice.

Här ställer du in inställningar såsom namn på din KDS och olika funktioner på dina bongar. Inställningarna hittar du under licenser och sedan KDS.

KDS BO

Under inställningar av visa bongar finns det olika val för vad som ska visas på dina bongar.

• Bongnummer och specifika notarader är redan förinställda och går inte att ändra.
  • Bordsnummer. Visar vilket bord beställningen ska till.
  • Väntad tid. Visar hur länge gästen har fått väntat på sin beställning.
  • Totalt bongade produkter. Visar en sammanställning av hur många av samma produkt som har bongats.
  • Servitörens namn. Det är den som är inloggad på kassan. Namnet kommer att kunna ses på bongen.
  • Beställningstid. Visar hur lång tid det är kvar på beställningen.

Överblick på en KDS.

Så här kan en överblick på en KDS se ut:

I det här exemplet så är alla inställningar ovan i bockade i backoffice.

KDS överblick

En kort förklaring till vad det är du ser på din KDS:

Tid och produkt KDS

Ordertyp och bord KDS

Om du klickar på den orangea raden så får du upp en ruta med beställningen. Där kan du bland annat se servitörens namn och klockslag när beställningen lades.

servitör namn 2

Inställningar i KDS:en

Det finns lite olika inställningar man kan göra direkt i KDS:en där du bland annat kan filtrera och hantera dina ordrar efter eget tycke.

• Den översta rutan visar den totala mängden av bongade produkter.
  • Den nedre rutan har olika filtreringsalternativ.
    Filtrera KDS

Bilden nedan, där visar dom gröna pilarna hur många av totalt samma produkt som har bongats.

Totalt bongade produkteer

Filtrera dina ordrar.

Filter KDS

Filter:

• Nya. Detta filtret är användbart ifall du använder funktionen "Börja förbereda", du kan då filtrera ut vilka ordrar som man ej börjat arbeta på och de som redan tillagas.
    I backoffice under Inställningar kan du slå på eller av "Börja tillaga direkt".
  • Försenade. Om du har markerat denna så kommer du att se alla dina försenade ordrar.
  • Förbereder. Det vanligaste filtret. Här ser du alla dina ordrar som ska förberedas.

Sortering:

• Bongtid. Den visar när ordern bongades.
  • Antal. Den sorterar ordrarna efter hur många produkter som finns i beställningen. De med flest produkter kommer att visas först om man går från vänster till höger.
  • Färdig tid. Den visar hur länge ordern har varit klar.

Rutnätsvy och Kolumnvy

Det finns två olika sätt att visa sina ordrar. Det är i rutnät och i kolumner.

• Rutnät. Då visas alla ordrar på en sida. När den är full så kan man klicka sig vidare till sida två, tre och så vidare. Samt att alla ordrar har samma storlek. Är ordern för stor så komprimeras den och man kan klicka på visa mer för att se hela beställningen.

rutnät kds
  • Kolumnvy. Då lägger sig alla ordrar på samma sida med deras fulla beställningar. För att se alla beställningar så behöver man swipa på skärmen.

kolumnvy

I dagsläget så är köks KDS:erna anpassade till framför allt snabbmatsrestauranger. De har inget stöd för att kunna hantera A la carte menyer.