Hur skapar man Rätter? (Vänta/Fram) (Courses)

Rätter-funktionen använder du för att kategorisera dina produkter utefter serveringar som sedan kan bongas till köket i tur och ordning. Följ nedan steg för att lära dig hur du gör.

1. Börja med att navigera dig till Produkter>Courses

2. Klicka sedan på 'Create Course' för att skapa din första Rätt.

3.
Du kan välja helt själv vad din Rätter skall heta, i nedan exempel kommer vi att kalla våra Rätter för: Förrätt, Varmrätt och Dessert.  Man behöver även välja en förkortning för vardera rätt man skapar, denna förkortning visas sedan i kassan på till exempel er Bordskarta, för att visa vilken Rätt ett bord är på just nu.

4.
När du skapar de Rätter du önskar använda i kassan kan du enkelt justera vilken ordning dem skall frammas i genom att ta tag i pilarna ute på vänster kant och flytta en rätt upp eller ned. Överst=först

5.
  Nu är det dags att koppla de Rätter vi har skapat till våra Produkter, navigera till: Produkter>Produkter och klicka dig in på en produkt du vill koppla en Rätt till, när du sedan valt rätt är det bara att spara.

5.1. Om du har många Produkter du vill koppla samma rätt till på en gång kan du använda 'Multi Edit' funktionen genom att markera flera produkter samtidigt och klicka sedan 'Ändra'.

5.2. Bocka sedan i 'Courses' och välj vilken Course de markerade Produkterna skall få, klicka sedan 'Spara'.

6.
När dina Produkter sedan har rätter kopplade till sig kan du se vilken rätt varje Produkt har i 'Courses' kolumnen till höger, du kan även filtrera dina produkter på Rätter via 'Filter' knappen uppe till höger.

7. Grattis! Du är nu klar med att skapa Rätter och koppla dem till Produkter!