Bordsektioner & Bordskarta

Lär du hur du skapar och hanterar bordsektioner och bordskarta.

sektioner 2

Innan du kan skapa bord så behöver du skapa en sektion att placera dem i.

1. Välj fliken Bord i vänsterspalten för att börja.

2. Klicka sedan på skapa ny

skapa ny

3. Nu kommer det upp en ruta där du kan namnge den nya bordsektionen.
    Glöm inte att bocka i   bock POS  för att den ska dyka upp i kassan.
    Tryck sedan på spara.

bordskarta-1

När du har skapat en bordssektion så kan du börja placera ut bord så som du vill ha dem.

1. Tryck på den sektionen du skapade för att komma till bordskartan:

Screenshot 2022-08-31 at 15.24.58

2. I detta läge ser du de olika bordsmodellerna till vänster som du kan placera ut i rutnätet.

3. När du placera ut borden så kommer de att numreras automatiskt. Men du kan även numrera dem i menyn till vänster.

Screenshot 2022-09-01 at 10.19.09

Det går att rotera borden med hjälp av den orangea pilen  ROTERA 2  som dyker upp ovanför bordet när du drar ut bordet till rutnätet .

Du kan även klicka på ett annat bord för att enkelt byta bordsform.

4. Om du vill placera ut föremål eller hinder som inte är bord, som till exempel en bar eller vägg. Så kan du använda dig av de gråa symbolerna längst ned i bordsmenyn.  väggar 2

Screenshot 2022-08-31 at 15.28.41

Dessa går att forma och rotera för att anpassa till din sektion.

5. När du är nöjd med din bordskarta är det bara att trycka på spara.