Tidigare Notor och Återköp

Guiden går igenom funktionen Tidigare Notor. Den tillåter dig att se och returnera alla dina gamla ordrar och köp.

tididgare

Det första du behöver göra är att klicka dig in på Actionknappen som heter Tidigare notor. Om du inte ser den så har inte du den aktiverad. Gå in på POS-inställningar i din kassa och dra ned den till Actionbaren eller gör det i licensen i Back office.

Screenshot 2022-10-28 at 09.20

åk

I Tidigare notor kan du se din orderhistorik och det är här du gör retur på vald order. Du kan hitta den ordern du vill göra återköp på på flera olika sätt:

1-Sep-20-2022-12-07-56-02-PMDu kan skrolla i listan och se de senaste ordrarna från dagens datum och i kronologisk ordning. Du kan även ändra i vilken ordning de ska sorteras på.

2-Sep-20-2022-12-08-17-23-PM Som standard så kommer du se ordrarna för dagens datum. Du kan välja ett annat datum eller kryssa ned kalendern helt om du inte vet vilken dag ordern gjordes. Även tillämpa andra filter.

3-2 I sökrutan kan du skriva referensnummer, ordernummer eller notanamn. Men om du har det är det altid bäst med referensnummer.

4-1 Om du inte hittar ordern kan det vara för att du inte är på rätta säljkanal. Växla mellan POS, Onlinebeställningar eller Expressordrar.

5-1 När du har hittat din order kommer den visa hela beställningen på höger sida och du kan välja att trycka på återbetala.

tidigare notor
Om du ska göra återköp på hela ordern är det bara att du trycker på next och bekräftar att du vill göra returen.

del

Det är vanligt att man ska göra retur på enstaka artiklar eller delar av en nota. Såhär gör man:
delåDu väljer vilka produkter som ska returneras genom att bocka i boxen på vänster sida. Det går även att ändra i antal produkter som ska returneras genom att trycka på + eller -. I detta fall gör i återköp på en äppelcider.

refund
Här kan du välja om du vill skicka en korrbong till köket och/eller om ni behöver återinvestera den varan som returneras. Tryck sedan på Refund och Confirm för att genomföra återköpet.

IMG_0032-1
Kunden behöver inte använda sitt kort utan betalningen återbetalas till det kortet eller betalsättet som köpet gjordes på och tar cirka 3 arbetsdagar.