Bokföring av dricks

Det finns flera sätt för dricks att hanteras, i denna artikel kommer alla fyra sätt att illustreras i enkla att tyda bilder.

Dessa inställningar hittar man under Konfiguration och sedan Dricksinställningar.

Alternativ 1

alt1

alt1k

Dricksen hamnar som ett separat betalsätt "MC/Visa Dricks". Den blir sedan borttagen från försäljning av Kontant.

Alternativ 2

alt2-1

alt2k

Dricks hamnar summerat under "MC/Visa Kortbetalning" tillsammans med resten av det dragna beloppet. Den blir sedan borttagen från försäljning av Kontant.

Alternativ 3

alt3

alt3k

Dricks hamnar summerat under "MC/Visa Kortbetalning" tillsammans med resten av det dragna beloppet. Den blir sedan borttagen från försäljning av ett eget betalsätt; Dricks.

Alternativ 4

alt4

alt4k

Dricksen hamnar som ett separat betalsätt "MC/Visa Dricks". Den blir sedan borttagen från försäljning av ett eget betalsätt; Dricks.