Nätverkskrav för Ancon Cloud

Ancon vill kunna garantera stabilitet och driftsäkerhet för er verksamhet. Därför har vi sammanställt en lista på de krav vi har de nätverk som ni ska ansluta till Ancon Cloud.

Minimikrav på nätverket:

• En Internet förbindelse med lägst 10 Mbit/s och en fördröjning/latency understigande 25ms, dedikerat för Ancon.
  • Ett WiFi nätverk med lägst 802.11ac med 2.4 Ghz och 5 Ghz som täcker samtliga
    ytor där kassa-utrustningen kommer att användas.
  • Ett eget SSID dedikerat för enheter från Ancon.
  • Nätverket ska vara isolerat från alla andra nätverk/VLAN lokalt, så som exempelvis gästnätverket och kontorsnätverket.
  • Nätverkskablaget i fastigheten ska vara oskadat, i gott skick och upfylla minsta Cat 5e kabelstandard.
  • Kablage från korskopplingspanelen/router till accesspunkt ska vara direktdraget, dvs accesspunkter får inte sitta på
    mesh, förgrening mellan accesspunkter eller förgreningar via annan omanagerad utrustning.
  • Kvitto/Bongskrivare och kassor (iPad/Android) behöver kommunicera över lokalt nätverk via IP-adress.

Rekommendationer:

• Vi rekommenderar att Nätverkskablaget inte är skarvat eller förgrenat mellan omanagerade switchar.
  • Vi rekommenderar övervakningsbar nätverksutrustning samt ha stöd för hantering
    via t.ex WebGUI, CLI och SNMP.
  • För inkommande bredbandsanslutningar bör en fast kabelanslutning användas, exempelvis genom fiber.

Om ni känner er osäkra på om ert nätverk uppfyller dessa krav behöver ni ta kontakt med en behörig nätverkstekniker. Om ni har fler frågor gällande uppstarten, kontakta er ansvariga säljare.