Hur gör man återbetalning i Ancon POS?

Att göra ett återbetalning i Ancon POS är enkelt, oavsett vilket betalmedel kunden har betalt med är förfarandet detsamma.

Återbetala en nota

aterkopipos

1. Gå till 'Gamla Ordrar'.
  2. Klicka nu på den nota du önskar återbetala (senaste notan ligger alltid högst upp).
  3. Klicka på 'Återbetalning' längre ned till höger i appen.
  4. Bekräfta återbetalningen.
  5. Om allt gått rätt till skall nu ett kvitto för återbetalningen skrivas ut och en röd prick dyker upp vid notan som blev återbetald i 'Gamla Ordrar'.

Om kunden har betalt med kort via er Adyen-terminal kommer notan återbetalas automatiskt, kunden behöver alltså ej sätta i sitt kort för att slutföra återbetalningen.

Återbetala + Återskapa

aterkop+aterskapa

1. Börja med att återbetala notan så att gästen får tillbaka sina pengar och returkvitto.
  2. Om du önskar återskapa notan till ett specifikt bord kan du gå till 'Bord' för att kontrollera att du är på rätt plats.
  3. Gå tillbaka till 'Gamla Ordrar' och markera notan du önskar återskapa.
  4. Klicka på 'Återskapa'
  5. Notan kommer nu att återskapas vid det bord eller i barläget där du tidigare var.
  6. Vid tillfällen där du skall ta betalt av gästen igen då ett fåtal produkter på notan var felaktigt inslagna kan du nu redigera den återskapade notan och sedan ta betalt på nytt.

Tänk på att den nya notan som återskapats ej kommer vara markerad som bongad till ert kök, lägg därför till ett köksmeddelande så som till exempel "Nollbong" för att informera om att detta inte skall serveras en gång till.