Hur skapar jag en ny WBO-användare?

Här nedan finner du vilka steg som behöver göras för att skapa en WBO-användare som har tillgång till erat backoffice.

Såhär skapar du en WBO-användare:

1. Klicka på Kontoadministration -> WBO-användare
  2. Klicka på 'Skapa ny'
  3. Fyll i nödvändiga uppgifter markerade med en asterisk (*)
  4. Klicka på 'Skapa'

Efter att du gjort dessa steg kommer personen få ett mail till sin e-postadress med en verifikationslänk där dom sedan kan välja vad för lösenord dom använder. Men dom kommer ännu inte kunna komma åt eran WBO förens ni har tilldelat en behörighetsgrupp för dom.

Såhär skapar du en behörighetsgrupp:

1. Klicka på Kontoadministration -> Behörighetsgrupper
  2. Klicka på 'Skapa ny'
  3. Fyll i ett namn du vill att behörighetsgruppen skall ha, t.ex Revisor, Restaurangchef eller Admin.
  4. Klicka i rutorna för vad du önskar att denna behörighetsgrupp skall ha tillgång till i WBO.
  5. Klicka på 'Skapa'

Såhär tilldelar du en användare en behörighetsgrupp:

Detta steg är nödvändigt för att användaren skall ha tillgång till erat WBO.

1. Klicka på Kontoadministration -> WBO-användare
  2. Klicka på 'Redigera' vid den användare du vill tilldela en behörighetsgrupp.
  3. Klicka på 'Lägg till behörighet'
  4. Välj nu vilken behörighetsgrupp samt resurs du vill lägga till för användaren.
  5. Klicka på 'Ok', nu ska du kunna se i listan nedanför vad för behörigheter användaren kommer att tilldelas.
  6. Klicka på 'Spara'

För att en användare ska ha tillgång till WBO behöver resurserna 'WBO' samt 'Restaurang Namn' finnas tilldelat på användaren.